Een verzekering op maat van jouw bedrijf

Elk bedrijf is anders, dus is een aangepaste bescherming vanzelfsprekend. Met een verzekering op maat kan je de bescherming afstemmen op jouw situatie.

Essentiële verzekeringen voor zelfstandigen of kmo’s

Net als particulier ben je als zelfstandige of zaakvoerder van een kmo ook verplicht om enkele verzekeringen af te sluiten. Zo ben je zeker van onder andere voldoende pensioen, van een inkomen in het geval van arbeidsongeschiktheid en van bescherming tijdens de uitvoering van je job.

Enkele verzekeringen waarmee je je zaak, je aansprakelijkheid, je arbeiders en jezelf op een efficiënte manier beschermt:

Deze verzekering dekt je pand en je inboedel tegen schade bij brand, maar ook tegen de gevolgen van hevige weersomstandigheden als storm, hagel, sneeuw of waterschade en tegen aanslagen en glasbreuk. Bovendien kan je ze koppelen aan andere verzekeringen, zoals de dekking tegen diefstal.

Loopt een derde schade op door een fout van jou of je personeel tijdens de werkzaamheden, dan wordt de schade vergoedt door deze verzekering. De schade moet uiteraard wel ontstaan zijn door en tijdens de beroepsactiviteit.

Deze verzekering is verplicht wanneer je personeel in dienst hebt. Als werkgever ben je aansprakelijk voor alle ongevallen die verband houden met tewerkstelling. Alle lichamelijke schade die het gevolg is van ongevallen op het werk of het transport naar of van het werk, wordt gedekt door deze verzekering.

Enkele andere nuttige verzekeringen

Wanneer je als zelfstandige arbeidsongeschikt wordt door ziekte of een ongeval ben je verzekerd door de verzekering gewaarborgd inkomen. Tijdens deze periode zorgt de verzekering voor een maandelijks bedrag bovenop de uitkering van het ziekenfonds, zodat je deze financieel moeilijke periode kan overbruggen. Je kan kiezen voor verschillende waarborgen voor een complete verzekering op maat.

Enkele nuttige verzekeringsoplossingen voor bedrijven:

  • Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) is een voordelige pensioenspaarformule om je aanvullend pensioen op te bouwen. Je geniet steeds van een gewaarborgd rendement, je betaalt minder belastingen en je bespaart op sociale bijdragen.
  • Met de Individuele Pensioentoezegging (IPT) laat je je vennootschap sparen voor je pensioen.
  • Ben je zelfstandige zonder vennootschap, dan is de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ) een aantrekkelijke aanvulling op je wettelijk pensioen. Je bouwt een fiscaal voordeel op bovenop het VAPZ.

Al je verzekeringen bundelen in 1 verzekeringspakket

Je kan al je verzekeringen combineren in een specifiek verzekeringspakket. Dat heeft zo zijn voordelen:

  • Je verzekeringen beheren wordt een pak eenvoudiger. Je krijgt een duidelijk overzicht van al je dekkingen en de administratie ervan wordt gemakkelijker.
  • Het is mogelijk om extra waarborgen aan je verzekeringen toe te voegen in functie van je wensen en behoeften. Zo bekom je telkens een verzekering op maat van jouw bedrijf.
  • Je bent steeds optimaal verzekerd. Je hoeft je geen zorgen te maken of je onder- of net oververzekerd bent.
  • Je verzekeringen groeperen, levert voordelige tarieven of promoties op.

Beheer heel eenvoudig al je verzekeringen

Je verzekeringsagent bij i-Fin werkt samen met jou het verzekeringsplan uit dat naadloos aansluit bij jouw bedrijf.

Contacteer ons voor meer informatie