Goed verzekerd de winter doorkomen? Zo doe je dat

Slippen met je auto op de gladde baan, uitglijden op een ijsplek, bevroren kranen en leidingen… Inderdaad, de winter staat voor de deur en deze onaangename incidenten kunnen jou helaas ook overkomen. Maar wat kan je precies ondernemen in dergelijke situaties? En vooral, welke verzekeringen heb je nodig om je hiertegen te beschermen en dus veilig én goed verzekerd de winter door te geraken? Met deze tips zijn jouw verzekeringen voortaan 100% winterproof!

Winters auto- of motoraccident? Dit zijn de verzekeringen die je nodig hebt

De wegen worden gladder en glibberiger door rijm- en ijzelplekken of gevallen bladeren, de zon hangt opnieuw lager en schijnt fel in je ogen, je autoruiten zijn volledig bedoomd of bevroren. Vervelend, en vooral héél gevaarlijk. Je dan op de weg begeven, houdt diverse risico’s in, maar soms kan je gewoon niet anders.

Wanneer je een ongeluk tegenkomt of veroorzaakt door het winterse weer, kan je BA-autoverzekering je al wat terug op weg helpen. Deze is wettelijk verplicht en komt tussen bij materiële en lichamelijke schade van inzittenden en andere betrokkenen, máár niet van de bestuurder zelf. Daarom zijn onderstaande verzekeringen een absolute must om je financieel te beschermen bij een accident en goed verzekerd de winter door te gaan:

  • Een omniumverzekering is in feite een aanvullende verzekering op de wettelijke autoverzekering en dekt de schade aan jouw voertuig bij een botsing of accident. In de omniumverzekering voor motors is een schadevergoeding voor beschadigde motoruitrusting soms ook inbegrepen.
  • Een “kleine omnium” vergoedt de kosten wanneer je voertuig getroffen of beschadigd wordt door hagelinslag, glasbreuk of storm.
  • De bestuurdersverzekering wordt meestal als supplement aangeboden bij je BA-autoverzekering, maar is niet verplicht. Toch is het eigenlijk een niet te onderschatten voordeel wanneer je zelf verwond bent bij een ongeval. Met behulp van deze verzekering, kan je namelijk de medische kosten terugvorderen die niet door het ziekenfonds worden vergoed. Deze verzekering is zeker ook voor motorrijders interessant, omdat de lichamelijke schade bij accidenten voor hen vaak heel ernstig is.
  • Ook een persoonlijke ongevallenverzekering is aangeraden voor financiële bescherming wanneer je letsels oploopt bij een ongeval.

Haal de juiste verzekeringen erbij, tijdens een valpartij!

Stel je voor… Je zit lekker warm ingeduffeld in je veel te dikke jas, helemaal klaar om de winterse kou te trotseren. Maar net wanneer je je buiten begeeft, glijd je uit op het ijskoude wegdek. Of een andere voetganger ploft plots neer op jouw spekgladde, besneeuwde stoep, waardoor jij eigenlijk zelf in fout bent. Welke verzekeringen laten je in dergelijke gevallen niet in de kou staan en hoe ga jij goed verzekerd de winter door?

  • Een familiale verzekering komt tussen wanneer jij schade toebrengt aan anderen of wanneer je zelf schade oploopt. Heb je de sneeuw voor je huis niet opgeruimd en glijdt een voetganger uit? Dan ben jij verantwoordelijk en moet jij ook opdraaien voor de medische kosten van het slachtoffer. Maar met behulp van de familiale verzekering blijf je gelukkig van grote kosten gespaard. Ben je zelf slachtoffer van een valpartij door toedoen van iemand anders, bv. sneeuw op de stoep van je buur of op de openbare weg? Dan kan je je medische kosten terugvorderen dankzij diezelfde verzekering.
  • Een persoonlijke ongevallenverzekering kan jou een handje helpen met de medische kosten die je niet terugkrijgt van het ziekenfonds.
  • En een (omnium) fietsverzekering is dan weer je reddende engel wanneer je schade hebt aan je fiets.

Brand? Jouw brandverzekering gaat voor jou door het vuur

Wat is er gezelliger dan kaarsjes en een lekker warm haardvuur tijdens de koude winterdagen? Of een kerstboom versierd met ontelbaar veel fonkelende lichtjes? Alleen al daarvoor kijken sommige mensen al tijdens de zomer weer uit naar de winter. Maar helaas zijn deze sfeermakers niet alleen hartverwarmend, maar ook risicovol. Want, wat als jouw schoorsteen, kerstboom of volledige living in brand vliegt en jou het vuur aan de schenen legt?

Je redder in nood bij dergelijke paniekmomenten, dat is de brandverzekering. Dit is geen verplichte verzekering, maar desondanks absoluut onmisbaar. Deze assurantie beschermt je tegen schade aan je woning en inboedel en bovendien dekt ze je voor je burgerlijke aansprakelijkheid wanneer je schade toebrengt aan anderen. Zo kan jij veilig, zorgeloos én goed verzekerd de winter doorkomen.

Problemen met kranen en leidingen?

Tijdens de winter kan de koude zich zodanig vastbijten in je woning dat je kranen en leidingen volledig bevroren geraken. En wanneer ze dan ontdooien, ben je nog niet eens van de miserie verlost. Je kranen en leidingen kunnen dan beginnen lekken en zo schade veroorzaken aan je meubels, tapijten, behang, vloeren, kaders…

Maar, net zoals bij brand, kan jouw brandverzekering ervoor zorgen dat jij goed verzekerd de winter doorkomt. Deze verzekering vergoedt de schade die aangericht is binnenshuis en draait bovendien op voor de kosten die nodig zijn om de locatie van het lek vast te stellen en om je te wapenen tegen ergere schade.

Begeef je niet op glad ijs, tijdens jouw skireis

Een skireisje maken naar een koude bestemming, het is voor velen dé ideale manier om de winter op een leuke manier door te komen. Maar let op: een valpartij is snel gebeurd en ook je skimateriaal kan bijvoorbeeld gestolen worden. Daarom is het van cruciaal belang dat je naast een pak dikke kleren en je skimateriaal, ook een goede reisverzekering op zak hebt bij vertrek zodat jij goed verzekerd de winter doorkomt. Naast de standaard reisverzekering, bieden veel reisexperts ook allerhande, speciale “skiverzekeringen” aan, waartussen er onderling veel verschillen bestaan. De dekkingen bij de diverse skiverzekeringen goed vergelijken, is dus de boodschap.

I-Fin maakt jouw verzekeringen 100% winterproof

Wil jij ook goed verzekerd de winter doorgeraken? Vragen over de omnium-, ongevallen-, familiale- of brandverzekering? Benieuwd naar andere nuttige verzekeringen die je kan afsluiten om de koudste maanden van het jaar veilig en zorgeloos te trotseren? Bij verzekeringsagent i-Fin kan iedereen terecht voor persoonlijk en deskundig advies zodat jouw verzekeringen helemaal winterklaar zijn en jouw zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Veilig én goed verzekerd de winter doorkomen?

STEUN OP ONS ADVIES